Yoast SEO Alternatief

Het is voor veel gebruikers van WordPress een van de plug-ins die standaard geïnstalleerd wordt bij elke nieuwe installatie: Yoast SEO. En met een reden, het doet een heleboel goeds voor de zoekmachine optimalisatie van je site. Met name de SEO-analyse bij elk bericht is voor vele content creators onmisbaar.

In de loop der jaren zijn er echter meerdere goede alternatieven voor Yoast SEO beschikbaar gekomen. Daarnaast merk ik ook dat de vraag hiernaar toeneemt, mede door irritante opdringerige banners in de admin voor hun betaalde plug-in en fouten in de plug-in waardoor de instellingen niet goed kloppen. Zeker als je WordPress site van klanten beheert, wil je niet dat deze onwetende gebruikers lastig gevallen worden door een banner waar ze niets mee kunnen.

Wat mij betreft het beste alternatief is de plugin “The SEO Framework“. Onder het mom van “beter goed gejat” is deze plug-in (welke trouwens ook van een Nederlandse maker is) duidelijk geïnspireerd door Yoast. Maar dan zonder irritante meldingen, banners of andere reclame uitingen. Ze prijzen zich er op zichzelf zelden zichtbaar te maken, behalve bij een plugin update.

Net als de Yoast SEO plugin bevat ook deze een handige analyse, die haast niet onder doet van de analyse van Yoast. Nee, een keyword analyse op basis van je tekst hebben ze niet. Wel kun je bij elk bericht eenvoudig de Meta Title en Description, een canonical url en social OG:tags toevoegen.

Migreren van Yoast naar The SEO Framework

Nu hoor ik je denken: Ja leuk en aardig, maar ik gebruik al jaren de plug-in van Yoast. Moet ik dan alles opnieuw instellen? Nee! Ook daar is aan gedacht. Met behulp van de handige SEO Data Transporter van StudioPres plugin zet je heel eenvoudig je data over van verschillende SEO plugins naar de The SEO Framework plugin. Een uitgebreide uitleg hebben ze op hun eigen website staan.

Ideaal voor Developers

Naast een aantal handige plug-ins voor de plugin (een aantal gratis, voor de mooiere heb je wel een Premium account nodig) zijn de makers van The SEO Framework er erg trots op dat ze developer friendly zijn. En ik moet zeggen, dit klopt helemaal. De API is uitgebreid en de documentatie is duidelijk. Onmisbaar!

Vond je dit interessant, en wil je meer weten? Neem dan gerust contact met mij op!

✉️ Neem contact op