WP Pusher, Git development voor WordPress sites

Ik maak zelf ontzettend veel gebruik van WordPress, jarenlang al. Het is erg makkelijk om voor te ontwikkelen, en er is ontzettend veel ondersteuning voor te vinden. Heb je ergens een probleem mee? Grote kans dat iemand anders op de wereld ditzelfde probleem ook gehad heeft, en dus is er online waarschijnlijk wel een oplossing voor te vinden. Ook voor de gebruikers, klanten op m’n werk, is WordPress een ideale oplossing. Het toevoegen, bewerken en verwijderen van berichten en pagina’s is ontzettend eenvoudig.

De “standaard” manier van het bewerken van een thema gaat voor veel beginnende programmeurs vaak door gebruik te maken van FTP, of zelfs de standaard thema editor in WordPress (nooit doen!). Dit werkt, in principe, prima. Maar zodra je eenmaal gebruik gemaakt hebt van Git, wil je niet meer terug.

Lees ook: Waarom je gebruik moet maken van version control met Git

Helaas wordt Git bij veel hosting partijen, zeker de goedkopere, niet ondersteund. Daar komt bij mij WP Pusher bij te pas.

WP Pusher

WP Pusher is eigenlijk de missende schakel tussen Git en FTP. Je kunt, na het installeren van de plugin in WordPress, gebruik maken van onder andere Github en Bitbucket. Zijn je repositories openbaar? Dan kun je gratis gebruik maken van WP Pusher. Als je privé repositories gebruikt betaal je een klein bedrag.

Hoe werkt het?

Elke keer als jij een commit pushed naar je repository, ziet WP Pusher dat er een update beschikbaar is van je thema (of plugin). Wanneer je je vervolgens kiest om het thema bij te werken, wordt je thema met behulp van ouderwetse FTP bijgewerkt naar dezelfde versie als in je repository.

Waarom WP Pusher?

Het grootste voordeel voor mij is de “Push to deploy” functie. Als je je thema bijwerkt in je repository, zal je live thema automatisch bijgewerkt worden, zonder dat jij hier nog een extra handeling voor moet verrichten. Erg handig dus, omdat je op deze manier je wijzigingen eerst kunt testen op een lokale omgeving, en zodra je tevreden bent met de wijzigingen, je deze zonder FTP kunt toepassen op je website!

Vond je dit interessant, en wil je meer weten? Neem dan gerust contact met mij op!

✉️ Neem contact op