WordPress profielfoto toevoegen

Ben je aan het bloggen op je gloednieuwe WordPress website, maar zie je geen profielfoto onder je berichten staan? Veel thema’s maken gebruik van een profielfoto (avatar), maar als je deze ingesteld hebt zie je vaak een grijs vlak met een wit icoon hierop. Niet echt spannend. Je zoekt wellicht direct onder “Je profiel” om dit te wijzigen, maar hier zie je al snel dat dit niet mogelijk is. Hoe onlogisch is dit?

Gelukkig is de oplossing vrij simpel. WordPress maakt namelijk gebruik van “Gravatars”. Een gravatar is een profielfoto voor op het hele internet. Zo gaat het te werk:

Een gravatar aanmaken

Ga naar gravatar.com. Registreer je hier met het e-mailadres wat je ook gebruikt op je WordPress site. Heb je een WordPress.com site gemaakt? Dan kun je ditzelfde account gebruiken.

Wanneer je dit gedaan hebt kun je hier een profielfoto uploaden. Wanneer je dit gedaan hebt, is je e-mailadres gekoppeld aan je profielfoto. Op elke site die gebruikt maakt van Gravatar (en dat zijn er een hoop!) zal jouw foto nu getoond worden.

Denk bijvoorbeeld aan reacties op andere WordPress sites, Slack profielen, Disqus reacties of Github. Maar het allerbelangrijkste: Op jouw eigen site, onderaan je blog!

Profielfoto toevoegen zonder Gravatar

Wil je, om welke reden dan ook, geen gebruik maken van Gravatar om een WordPress profielfoto toe te voegen? Dan ben je aangewezen op een plugin. Gelukkig zijn hier meerdere plugins voor beschikbaar. Ik heb zelf de beste ervaringen met de plugin WP User Avatar. Doet wat het moet doen, zonder gekke fratsen.

Vond je dit interessant, en wil je meer weten? Neem dan gerust contact met mij op!

✉️ Neem contact op