Gutenberg toevoegen aan een custom post type

Heb je een Custom Post Type waar je Gutenberg wilt gebruiken, maar wordt enkel de normale editor getoond? Dan staat er iets verkeerd in je instellingen.

Ik ga er hier vanuit dat je in een WordPress versie werkt waar Gutenberg standaard geïnstalleerd staat, of dat je de Gutenberg plugin aan hebt staan.

Standaard zal Gutenberg aan staan voor je Custom Post Type, en is het gewoon compatibel met de rest van je site. Er is echter wel een bepaalde instelling die goed moet staan, en dat is de ‘show_in_rest’ setting. Als de custom post type op je site handmatig geïnstalleerd is, dien je dus te controleren of show_in_rest => true goed staat. Staat dit op false, of staat dit niet in je code? Dan zal de klassieke WordPress editor getoond worden. Ook moet editor in de array van 'supports' aanwezig zijn, anders zal er geen editor getoond worden op het edit-scherm van je Custom Post Type.

Maak je gebruik van een plugin om je post type toe te voegen? Controleer dan of de bovenstaande opties aanstaan: De “editor” moet aangevinkt zijn, en “Show in REST API” moet aan staan.

Vond je dit interessant, en wil je meer weten? Neem dan gerust contact met mij op!

✉️ Neem contact op