Een pagina kopiëren in WordPress

Heeft het veel tijd gekost om een pagina te maken in WordPress, en wil je niet al die moeite meerdere malen doen voor een nieuwe pagina die eigenlijk bijna hetzelfde is? Dan zou het natuurlijk ontzettend makkelijk zijn om een bestaande pagina (of bericht) te dupliceren naar een nieuwe pagina. In WordPress is dit geen standaard optie, maar gelukkig is deze mogelijkheid vrij makkelijk toe te voegen.

Installeer de “Duplicate Post” plugin.

Belangrijk is dat je op je WordPress site genoeg rechten hebt om plugins te installeren. Wanneer dit het geval is, installeer dan de plugin genaamd “Duplicate Post”, van “Enrico Battocchi”.  Na het installeren van de Plugin dien je deze alleen nog even te activeren.

Nadat je dit gedaan hebt kun je eenvoudig een bericht, een pagina of een ander berichttype dupliceren. Dit doe je door naar het overzicht van de pagina’s (of je andere berichttype) te gaan, en met je muis over het bericht wat je wilt dupliceren te gaan. Je zult nu helemaal rechts een nieuwe link “Nieuw concept” zien. Klik deze aan, en je komt terecht in het nieuwe conceptbericht.

Hier pas je het bericht aan naar jouw wensen, en wanneer je klaar bent druk je op “Publiceren”. Je nieuwe gekopieerde bericht zal nu zichtbaar zijn! 🙂

Vond je dit interessant, en wil je meer weten? Neem dan gerust contact met mij op!

✉️ Neem contact op