Chrome 62 start met waarschuwen van onveilige verbindingen

Vanaf Chrome versie 62 (wordt uitgebracht in oktober 2017) zal Google onveilige websites zonder SSL certificaat nog verder straffen. Eerder al kregen websites met een SSL certificaat een boost in de zoekresultaten, nu zal Google Chrome alle pagina’s zonder SSL certificaat met bepaalde formulieren (denk aan wachtwoordvelden, credit cardvelden etc.) aangeven als onveilig.

Wanneer je in een incognitovenster surft zullen alle pagina’s zonder SSL certificaat aangegeven worden als onveilig.

Dit is niet de eindfase voor Google. Uiteindelijk zullen alle sites zonder een SSL certificaat deze melding krijgen, ongeacht de formulieren op een pagina. Een planning hiervoor is nog niet bekend.

Wat betekent dit voor jou?

Zijn jouw sites nog niet voorzien van een SSL certificaat? Dan wordt het tijd om hier verandering in te brengen. Verschillende ontwikkelingen de laatste jaren hebben ervoor gezorgd dat het verkrijgen van een SSL certificaat stukken makkelijker, en tegenwoordig zelfs gratis kan. Partijen als Let’s Encrypt bieden gratis certificaten aan (mits je hosting partij dit ondersteund), maar ook vanuit verschillende Hosting partijen kan dit geregeld worden. Ook via Cloudflare kun je een gratis SSL certificaat krijgen, wat via elke hosting partij werkt.

Vond je dit interessant, en wil je meer weten? Neem dan gerust contact met mij op!

✉️ Neem contact op