Categorieën en Tags toevoegen aan Pagina’s in WordPress

Standaard zitten er binnen WordPress twee manieren om je berichten in te delen: Categorieën en Tags. Hiermee kun je je berichten voorzien van een heldere structuur binnen je site, door alles te categoriseren en overzichtelijk te ordenen.

Erg handig, maar wat gelimiteerd. Deze taxonomieën zijn standaard enkel gekoppeld aan de berichten. Wat als je de categorieën en tags ook wilt koppelen aan een Pagina? Daar zijn gelukkig ook mogelijkheden voor. Ik neem er twee met je door; één met plug-in, en één zonder plug-in.

Categorieën en Tags koppelen aan een pagina met een Plug-in

De plug-in is al even niet bijgewerkt, maar dat is in dit geval geen probleem. Het is een kleine plug-in die maar één functie heeft, die verder geen up-dates nodig heeft. Het gaat om de plug-in Post Tags and Categories for Pages. Zoek hiernaar binnen je WordPress omgeving, of download hem rechtstreeks van de WordPress website. Activeer de plug-in en klaar.

Categorieën en Tags koppelen aan een pagina zonder Plug-in

Wil je geen plug-in gebruiken? Dat is ook helemaal niet nodig. Wanneer je gebruik maakt van een eigen (child-)theme, dan kun je eenvoudig een stuk code toevoegen aan je functions.php (of met een Code Snippets Plugin) om de categorieën en tags toe te voegen. Onderstaand de codesnippet:

function taxonomies_voor_paginas() {
 register_taxonomy_for_object_type( 'post_tag', 'page' );
 register_taxonomy_for_object_type( 'category', 'page' );
 }
add_action( 'init', 'taxonomies_voor_paginas' );

Voorbeeld

Zodra je een van de bovenstaande manieren gebruikt hebt om de categorieën en tags toe te voegen aan je pagina’s, zal je dit zien in de backend. Bij de pagina’s krijg je de mogelijkheid om een categorie of een tag te koppelen.

En nu?

Ok, de categorieën zijn nu gekoppeld aan een pagina. En nu?

Wat je nu wilt ligt er aan wat je wilt bereiken. Standaard zal er aan de site zelf namelijk niet gelijk iets veranderen. Wil je de pagina’s standaard in je WP query hebben? Of wil je een archiefpagina hebben voor enkel pagina’s? De opties zijn eindeloos. Succes!

Vond je dit interessant, en wil je meer weten? Neem dan gerust contact met mij op!

✉️ Neem contact op